Jouw Nederlandse Makelaar In Spanje  thumbnail

Jouw Nederlandse Makelaar In Spanje

Published Jun 16, 23
10 min read

Bijkomende Kosten Huis Kopen Spanje

500 per persoon) lijkt een richtlijn te zijn. De ervaring onder de Nederlanders, maar ook Duitsers, is dat het per medewerker verschilt en ook per comitaat. woning kopen spanje. Per 2021 wordt het tonen van cash niet meer geaccepteerd, de Hongaarse overheid wil een bewijs van regelmatig inkomen zien. Wat moet ik allemaal regelen en bij welke organisatie als ik een koopwoning heb in Hongarije? Dit is het onderdeel waar veel Nederlandstalige makelaars je bij “helpen”.

Op internet ben ik bij Nederlandstalige makelaars bedragen voor deze service tegengekomen zelfs oplopend tot zo’n € 3. 200 (verblijfsvergunning spanje huis kopen). En dat terwijl dit best allemaal zelf te regelen is, als je maar weet wat je waar moet regelen. Dat kun iets verderop op deze site lezen. Zo bespaar je geld en kan je dat geld aan andere zaken uitgeven.

Erg handig: “lakcímkártya” (woonadreskaart) bij BAHVerplicht bij verblijf langer dan 3 maanden: “regisztrációs igazolás” (verblijfsregistratie) bij BAHHandig: bankrekening openen (bijvoorbeeld OTP, Raifeissen)Handig: opvragen ado-kaartje (belastingnummer) bij NAV kantoor (heb je nodig om bijvoorbeeld oud ijzer te mogen wegbrengen of auto in te voeren)Verplicht: betaling overdrachtsbelasting (je krijgt de brief toegestuurd)Verplicht: E-on contract regelen (altijd E-on)Optioneel: waterbedrijf contract regelen (als er een openbare wateraansluiting is, dan is het verplicht)Optioneel: afvalbedrijf contract regelen (als er afval opgehaald wordt)Aan te raden: woonhuisverzekering (bijvoorbeeld Allianz)Optioneel: internetabonnement (kan alleen met lakcímkártya, bijvoorbeeld Vodafone)Optioneel: Nederlandse auto op Hongaars kenteken zetten (is administratief wel de meest uitdagende, lakcímkártya en ado-kaartje is nodig) Om een inschatting te maken van hoeveel tijd er meegemoeid is om alles administratief te regelen, hebben we het bovenstaande lijstje omgezet in tijd - waar op letten huis kopen spanje.

Hou rekening met de openingstijden van de instanties. Deze zijn niet allemaal elke werkdag geopend. Maar met een beetje uitzoekwerk van te voren kan je veel combineren met elkaar.: “Nyitvatartás” betekent “openingstijden”.: Zoek van te voren uit of er een alternatieve kantoor is voor als je een medewerker treft die geen Engels of Duits spreekt.Hier een overzicht van de maandelijkse vaste kosten waar je rekening mee moet houden als een koopwoning in Hongarije hebt. € 20 water (als je geen eigen waterbron hebt)€ 30 electriciteit€ 15 internetabonnement€ 10 gemeentelijke belasting€ 13 woningverzekering (brand en inboedel) De gemiddelde vaste lasten zijn bij elkaar opgeteld maandelijks € 88.

Huis In Spanje Kopen Aan Zee

Heb je een auto dan moet je gemiddeld zo’n € 20 per maand rekening houden voor je autoverzekering en de autobelasting (loopt via de gemeente). Tanken is wel goedkoper dan in Nederland (tweede huis kopen in spanje). Net als veel andere zaken in Hongarije, via deze pagina van de EU kun je prijzen vergelijken tussen Europese landen.

Als je rijdt in een auto met Hongaars kenteken, en je wordt aangehouden door de politie dan moet je én je rijbewijs én je id-kaart of paspoort én je lakcímkártya kunnen tonen. Je mag dus niet vrienden en familie die geen lakcímkártya hebben laten rijden in jouw Hongaarse auto. Ook niet een klein stukje op de openbare weg (tweede huis spanje kopen).

Ziektekosten zijn in Hongarije zo’n € 30 per persoon per maand. Voor meer informatie kan je terecht op de site voor een Hongaarse ziektekostenverzekering. Het kan zijn als je definitief naar Hongarije verhuist, dat je dus nog een tijdje je eigen ziektekostenverzekering moet aanhouden in Nederland. Om een ziektekostenverzekering aan te kunnen vragen heb je in ieder geval een lakcímkártya en TAJ-kártya nodig.

In Hongarije kennen ze niets iets als “eigen risico” zoals in Nederland. Daartegenover staat dat medicatie niet per definitie totaal vergoed wordt. En de ziekenhuizen zijn niet de hotels zoals we die hier kennen met eenpersoonskamers en dat ze met een i, Pad langskomen om je bestelling op te nemen voor het avondeten.Je blijft verplicht in Nederland verzekerd voor je ziektekosten. Al je van plan bent te emigreren dan kan je meer informatie lezen over uitkeringen. De Nederlandse uitkeringen zoals AOW en WAO worden in Hongarije niet belast. Deze ontvang je dus belastingvrij (informatie in het jaar 2021). Er is dus goed rond te komen in Hongarije met een uitkering.

Huis Kopen Spanje Costa Del Sol

Met name het Zuidwesten is met de groene heuvels en aangename klimaat erg populair onder Nederlanders, Belgen en Duitsers. De Nederlandse overheid heeft een website waarop staat welke uitkeringen meegenomen naar Hongarije kunnen worden “meegenomen”. Ons advies is om uit te gaan van de informatie die je van de officiële instanties krijgt, zoals die Nederlandse overheid.

En kom je daar nu pas achter. Of zei de makelaar dat “het wel goed komt” of “het valt wel mee”. Je koopt een woning in de staat zoals deze het is. Kijk bij het kopen van een woning in Hongarije niet met een Nederlandse bril naar het aankoopproces! Standaard komt er namelijk in het koopcontract te staan dat je de woning koopt in de technische staat zoals die op dat moment is.

En dan met name van de Hongaarse bouwmethoden. Let vooral goed op als er aan gehobbyd is door misschien wel Nederlanders die zonder enige (Hongaarse) bouwkundige kennis aan de slag zijn geweest. Als je dus gebreken ziet tijdens de bezichtiging laat dit dan opnemen in het koopcontract. Spreek een bedrag af wat je achterhoudt als het echt niet in orde is.

Hier kunnen lemen muren absoluut niet tegen omdat de vochthuishouding van slag raakt. En dit laatste heeft een ontzettend negatief effect op een lemen muur. Lemen muren zijn over het algemeen niet heel strak gestuct. In Hongarije werken de apparaten met dezelfde stekkers als dat we in Nederland kennen. Je hebt dus geen verloopstekker nodig.

Het is tijdens slecht weer wel eens mogelijk dat de stroom tijdelijk uitvalt, maar dit is eerder uitzondering dan regel. Het electriciteitsnetwerk in Hongarije is over het algemeen van goede kwaliteit. Als je in je woning een zwaardere aansluiting wilt hebben voor je electra, dan zal je de hoofdaansluiting moeten laten aanpassen.

Huis Kopen Spanje Hypotheek

Je belt hiervoor met de E-on, je kan in het keuzemenu kiezen voor een Engelssprekende medewerker. Op de site van de E-on staat in het Engels staat vermeld wanneer je ongeveer in het telefonische menu moet drukken en op welke toets om een Engelssprekende medewerker aan de lijn te krijgen.

Ondertussen heeft de E-on een aantal formulieren per post naar jouw adres in Hongarije opgestuurd (huis kopen spanje notaris). De elektromonteur helpt dan met het invullen van het juiste formulier (hij weet welk formulier uiteindelijk ingevuld moet worden). Let wel, je betaalt per extra Ampère waarin je de hoofdaansluiting wilt verzwaren een bepaald bedrag.

Er is maar een persoon die een contract heeft met de Eon, er is geen en/of contract mogelijk. Na het ontvangen van het formulier door de E-on wordt alles in werking gezet. Het kan trouwens wel een half jaar duren voordat je aansluiting verzwaard is. Bij ons duurde het een half jaar.

Al is het alleen maar de jaarlijks terugkerende zaken die gedaan moeten worden. Bijvoorbeeld de dakgoten leegmaken van blaadjes en takjes, omdat je anders een overstromende dakgoot kunt krijgen en dan zou weer kunnen zorgen voor een lekkage. Daarnaast voorkomt het ook dat er regenwater tegen je muur aankomt. En dat is het laatste wat je wilt, vooral met een lemen huis.

Ook zijn de prijzen voor goede vakmensen steeds hoger. En zijn vaak ook niet op korte termijn in te huren. Het is vrijwel onmogelijk om nog een vakman te vinden die voor HUF 1. 000 per uur wil werken. Dit is omgerekend zo’n 3 euro. Die tijden zijn ondertussen echt wel voorbij.

Opknap Huis Kopen Spanje

Prijzen die we voorbij zien komen die genoemd worden door Nederlanders en Duitsers beginnen bij de HUF 3. 000 per uur. Dat is omgerekend zo’n 10 euro per uur (huis kopen spanje procedure). huis kopen marbella. Nog steeds niet te vergelijken met de prijzen die we in Nederland gewend zijn. Kijk er trouwens niet vreemd van op dat houtwerk niet altijd afgelakt wordt.

we sell homes

Calle Guadalhorce 1, 29120 Alhaurín el Grande, Málaga +34 951 123 041 Click here to learn more

Veel mensen denken dat het Hongarije heel makkelijk is met betrekking tot verbouwingen en vergunningen. Dat je alles maar kan bouwen en verbouwen wat je maar wilt. Niets is minder waar (huis kopen spanje eigen geld). Vraag altijd na bij het district (járás) waar jouw dorp onder valt waar je wel en waar je niet een vergunning voor aan moet vragen.

Er is namelijk gewoon (uitgebreide) strenge regelgeving omtrent (ver)bouwen waar je aan moet voldoen. In sommige gevallen is zelfs het verplicht om een architect erbij te betrekken die bouwtekeningen en berekeningen moet maken voor een aanvraag van een vergunning. Ook zomaar een heel woongebouw slopen is over het algemeen vergunningplichtig.

In het digitale bouwboek, dat verplicht is bij grote (vergunningsplichtige) verbouwingen, moet per dag worden bijgehouden welk bedrijf welke werkzaamheden uitvoert. Er moet zelfs vastgelegd worden op welke dagen er niet gewerkt wordt. Een Hongaarse ambtenaar kan ten alle tijden even, zonder afspraak, een kijkje komen nemen op de bouwlocatie. huis kopen spanje omgeving valencia.

Je kan gedwongen worden om veranderingen terug te draaien en kun je daarnaast ook nog een forse boete opgelegd krijgen. Als je een officiële factuur krijgt van een bouwbedrijf of aannemer, dan zullen zij vooraf om jouw belastingnummer vragen. Jouw belastingnummer en adres zijn ze namelijk verplicht op te nemen in de factuur.

Huis Kopen Andalusie Spanje

Er wordt dan geen belasting afgedragen aan de Hongaarse overheid. Dit is belastingontduiking en strafbaar. Alle regelgeving is op landelijk niveau geregeld, aanvulling op deze wetgeving kunnen lokaal zijn vastgelegd (navragen bij járás waar jouw huis onder valt). Het is belangrijk en verplicht om jaarlijks je schoorsteen te laten vegen door een erkende schoorsteenveger.

Online kan je ook een afspraak maken. Als de schoorsteen geveegd is, dan krijg je een bewijs daarvan. Mocht er brand komen dan moet je zo’n bewijs hebben en kunnen tonen aan je verzekeraar, anders mag je de schade zelf betalen. In Hongarije kan je nog veel loslopend wild tegenkomen.

In sommige gebieden loopt er echt heel erg veel. Let vooral op als het schemert, dan willen ze nog wel eens zomaar de weg oversteken vanuit het niets. Maar ook in het voorjaar en in de zomer zijn ze veel aan de wandel. Pas vooral in de bosomgevingen je snelheid aan.

Vossen zijn heel brutaal en gaan op roverstocht op zoek naar eten zoals kippen. Wilde zwijnen zijn op zoek naar eten en wroeten daarbij door de grond. En als wilde zwijnen kleintjes bij zich hebben dan kunnen ze zich uit verdediging agressief opstellen naar mensen. Herten en reeën houden van jonge en nieuwe boompjes, daar knabbelen ze lekker aan de schors.

Dus als je jonge boompjes plant en je wilt ze groter laten groeien dan moet er of een hek neerzetten om je terrein, waar ze niet over heen kunnen springen of je moet de boom zelf beschermen door er bijvoorbeeld gaas omheen te doen. Maar die moet wel minimaal 2 meter hoog zijn, want de herten en reeën komen heel hoog.

Nieuw Huis Kopen In Spanje

Tja, dat hebben we zelf nog niet geprobeerd bij onze nieuwe bomen.: in de gemeentelijke verordening staat meestal ook een passage over bomen en afstanden tot de erfgrenzen. Per type boom of struik valt te lezen hoeveel meter je van een erfgrens deze mag aanplanten (huis kopen 20.000 euro spanje). Vaak is de gemeentelijke verordening terug te vinden op de website van het dorp of de stad.

Misschien wil je jouw terrein wel ter beschikking stellen aan vrienden en familie. Die mogen meestal wel bij jou op het terrein staan op voorwaarde dat je daar geen geld voor vraagt of goederen krijgt die een waarde hebben. Vaak stelt de gemeente dan een schrijven op waarin je verklaart geen vergoeding te vragen.

Soms lees je wel eens in een advertentietekst bij de nederlandse makelaars “ideaal als camping, B&B of camperplaats” - huis kopen in het binnenland van spanje. Realiseer je dat dit ab-so-luut niets zegt over de juridische kant en dat het al helemaal betekent dat je juridisch gezien daar zomaar aan de slag kan met een toeristische onderneming. Het betekent alleen maar dat een grondstuk groot genoeg zou kunnen zijn of een gebouw groot genoeg zou kunnen zijn.

Latest Posts

Is Thaise Massage Gezond

Published Jun 11, 24
6 min read

Kinesist Sint Katelijne Waver

Published Jun 11, 24
8 min read

Auto Opkoper Boxtel

Published Jun 04, 24
7 min read